Uro-tarm funktionsbedömning, 0-18 år

Nu finns det nya uro-tarmfunktionsformuläret i pappersformat, och inom kort kommer det finnas i 3C så att de insamlade uppgifterna kan matas in i registret. Det nya formuläret är en förkortad och sammanslagen version av de två tidigare uro-tarmfunktionsformulären. I 3C kommer formuläret ha numreringen 5.3.

Använd alltså detta formulär from nu, de gamla formulären kommer att inaktiveras när det nya formuläret kommer igång i skarpt läge.

Vi tar tacksamt emot era synpunkter på formuläret, vi vill ha er hjälp att testa det i verkligheten!

6 reaktioner på ”Uro-tarm funktionsbedömning, 0-18 år”

  1. Hej Susanne!
   Om det går att använda detta för personer > 18 år är det självklart fritt fram att använda det! Vi vill ju helst använda formulär med variabler som är möjliga att använda oavsett ålder så att det går att följa funktionen genom hela livet på samma sätt.
   Arbetsgruppen för uro-tarmfunktion i MMCUP har i huvudsak barn- och ungdomserfarenhet. Vi saknar kliniker (UT) från vuxenverksamheter som kan anpassa formuläret till vuxna. Detta är något som vuxenarbetsgruppen får diskutera och driva. Visst deltar du i den gruppen? Hälsningar Annika LJ

 1. Vi kommer att köra MMCUP nästa vecka, testa detta formulär och hoppar över de frågor som inte är relevanta, tänker som du att det är bra att ha ett och samma formulär för alla om möjligt.

  1. OK!
   Vore bra att så småningom få höra hur användbart formuläret är för personer> 18 år; vad som saknas och vad som inte är användbart i äldre åldersgrupper.
   Hälsn Annika

 2. Hej
  Jag har precis fyllt i ett nytt formulär. Det vore bra om det var tydligt att först kommer allt om blåsan, sedan tarmen och sedan huden.
  Det kommer ett stycke först om blåsan sedan kommer tarmtömningen och efter tarmtömningen kommer en sektion om cystometri och ul-njurar som är en undersökning för blåsan/urinvägar och sist huden. Jag tycker att den delen om cystometri och ul-njurar kan komma tillsammans med utredningsdelen innan stycket om tarmen.
  Jag saknar också att kunna ange vilket peroralt läkemedel patienter har för tarmen och jag saknar sektionen där man angav vilken kateter rik genomförs med, storlek och hur många gånger/dag. Det är ett stycke i början som handlar om blåsutredning ska vi där ange om vi gjort dessa utredningar inför mmcup besöket eller när det är gjort senast eller gjort alls, för det finns inte att vi kan ange datum någon stans så jag tolkar det som att vi ska svara på om undersökning är gjord inför besöket/under besöket.

  1. Hej Erica! Tack för dina synpunkter. Jag har skickat vidare ditt meddelande till uro-tarmterapeut Magdalena Vu Minh Arnell i VGR som har utformat detta formulär. Hälsningar Annika Lundkvist Josenby, registerhållare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.